Пастир, який піклується

Біблійний текст для проповіді: Івана 10: 1 -5.

Любі брати та сестри, шановні читачі порталу!

Видання Оксфордської енциклопедії користується авторитетом впродовж багатьох років. Статті даного видання є досить змістовними, грунтовними, і є результатом багатотривалого академічного напрацювання. У розділі статті присвяченого християнству, виданні 2001 року повідомляється, що зміст поняття християнства – це сукупність 33800(!) різноманітних конфесій, груп, сект, бачень і положень. Чимало з цих груп мають свої підходи та розуміння про те, як вірити, як молитись, і як наближатись. Через посередництво ікон, чи без них; з історичною літургією, чи без неї, з додатком до біблійного канону, чи без нього.

Чи не задумувалась Ви, шановні: звідки таке різноманіття? Вже тривалий час люди продовжують задавати питання якщо Бог один, чому конфесій багато? У що вірити? Де правда, а де фальш? Дізнавшись про те, що в християнстві 33800 різних груп, багатьом це видається приголомшливим і шокуючим.

Дехто читаючи ці рядки поспішає з висновками, що християнство – чисто меркантильна релігія, яка відстоює власні інтереси для певної користі. Однак, не поспішайте з висновками. Сам Ісус Христос в євангеліях, яка розповідає нам про Його святе життя та служіння акцентує нам увагу на зовсім інші речі, про які варто зауважити. Мета Ісуса Христа – дати Вашому серцю мир та спокій, який Ви постійно втрачаєте. Його ціль врятувати Вас від загибелі, і дати Вам вічне життя, вічний мир та прощення. Конфесії, скільки б їх багато не було не змінюють серця християнина. Відданість традиції тієї або іншої конфесії часто робить серце людини зачерствілим, а погляди – однобокими.

Досліджуючи зміст біблійних пророцтв, євангелій, наводять нас до думки, що Божий погляд на різноманітні релігії є таким, що існує лише дві конфесії, дві релігії з точки зору підходу куди саме вони ведуть. Шлях до Бога лише один єдиний. Скільки б ми себе не мучили і не тішили, але 33800 шляхів до Бога немає. Вірний шлях до Отця Небесного, радості, миру, любові, спасіння лише один – Ісус Христос, Який воістину помер за наші гріхи, воскрес та вознісся на небо, звідки знову прийде вдруге судити живих і мертвих. Лише Він є Справжнім Головою цієї Конфесії, Його Нареченої – зібранню дітей Божих, які люблять Його усім серцем та життям.

Подивіться на біблійний уривок наведений на початку. Його головні дійові особи – Пастир, Який уособлює Ісуса Христа, і вівці, які символічно зображають його церкву. Спаситель навчав своїх учнів, що Його вівці чують голос Доброго та люблячого Пастиря, і за іншим вони ніколи не підуть. Ісус, Який був Істинним Божим Сином, був також Великим Пророком, найбільшим серед усіх, що були на землі.  Він чудово знав, що під іменем християнства будуть ховатись вовки одягнуті в овечі шкіри. Ісус передрікав, що під його іменем прийдуть багато вчителів останнього часу, і навчатимуть те, що буде відповідати не просто їх власним міркуванням чи теологічним уявленням, але те, що захопить вуха слухачів задля користі і власного матеріального збагачення. Сучасна преса повна матеріалів про те, скільком людям обіцяли зцілення, якщо вони жертвуватимуть фальшивим вчителям, а цього не трапилось. Скільки проповідників обіцяють комфортабельне життя, подорожі на дорогих авто, якщо в Ім’я Ісуса під заставу закладатимуть нерухомість. Нажаль, чимало трагедій, розбитих сімей, скалічених долей відбулось тільки через послух таким фальшивим пророкам. Не слухайте їх!

Для Вашого спасіння потрібні не кошти, які Ви віддаєте в релігійну організацію, не авто, яке Ви продали, щоб принести їх в церкву. Вам потрібен Ісус! Парафіяни багатьох церков, які регулярно відвідують храми, ставлять свічки, б’ють поклони, намагаються «достукатись до небес» вважаючи, що Бог далеко. Але Христос через віру біля Вас близько! Він є Добрим пастирем, який піклується не тому, що Ви православний, католик, харизмат або баптист; не тому, що Ви гарно відвідуєте церкву, зароблючи в Бога на небі хороші бали, а тільки тому, що Він хоче Вас врятувати, допомогти Вам у Вашому житті. А скільки релігійних провідників переконують у що завгодно: якщо ти битимеш сто разів поклони – стільки  відсотків гріхів у тебе зменшеться;якщо молитимешся за розарієм певну кількість годин – справді тебе почує Матір Божа, і всі святі. Протестанти також не відійшли далеко. Дехто з протестантів вважає, що коли у них гарна напрасована сорочка на зібрання, то це вже шлях до Бога, якщо жінки одягнули спідницю замість джинсових брюк, – то зійде на тебе благодать Божа. Одним словом – зовнішнє благочестя родить основною умовою спасіння людини. Така позиція нічим не відрізняється від точки зору ісламу, буддизму, джайнізму і більшості релігійних течій і сект. Хто змінить внутрішність людини? Хто зробить людину доброю і лагідною? Хто заден влесити мир і життя людини? Ісус Христос – єдина відповідь на це питання. Якщо Ви баптист, п’ятидесятник, православний – це не гарант Вашої участі в Божому Царстві. Туди веде лише Христос!

Отож, Ісус, як Добрий Пастир по-справжньому доведе Вас життя вічного.  Сучасні лжехристи і лжепророки готові імітувати чудеса та знамена, щоб вихопити з Христової Руки бодай когось із вірних. Будьте певні: Ісус переміг на Хресті світ, сатану, ваші особисті переживання та страхи! Рішення вже давно прийнято на користь вас! Ви запитаєте: як я можу бути впевненим у слідуванні за Богом, що роблю усе правильно. Як мені вірити так, щоб це було довподоби Богові? І врешті-решт, до якої конфесії мені приєднатись? Шукайте всім серцем Ісуса!

Прислухайтесь до Голоса Пастиря, Який ніколи Вас не залишить! Навіть зараз, якщо в когось із ваших рідних багато проблем або дошкуляє важка хвороба. Можливо у Вас фінансові труднощі і скрутне матеріальне становище. Пам’ятайте: Ісус близько біля Вашого серця. Існує дійсно багато конфесій. У кожного своє віровчення, своя історія, теологія і своє бачення. Дійсно, так багато в них фальші, помилок, і багато фальшивих пастирів. Якщо Ви харизмат, і любите Ісуса, то є баптисти, католики чи адвентисти, які люблять Його також як і Ви. Шукайте собі таких однодумців, для який перебування з Ісусом та Його Словом є важливішим за конфесійну ідентичність. Конфесія не рятує людину, а теологія – не прямий шлях в Царство Христа. Слухайте голос Вашого Пастиря, Який любить Вас і бажає Вам допомогти!

Схиліть коліна перед Ісусом і висловіть Йому Ваші хвилювання, якщо Ви чимось перейняті стурбовані. Працівники даного порталу також готові Вам допомогти і підтримати Вас. Усі ми, ходімо за Нашим Пастирем, Христом Ісусом. Коли ми будемо мати здатність і чуйність до Христа, безумовно, з Ним разом ми дійдемо до бажаної мети – вічного життя.

Євген Распопов

Поділитися з друзями
портал Wake Up Media
Додати коментар

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.