У Пакистані відкрили християнську церкву при університеті

Нещодавно на теренах Пакистану в атріумі університету сільського господарства в Фесалабаді вперше в історії країни побудували католицьку каплицю для духовних потреб християнських студентів. Як зазначають численні ЗМІ, у відкритті каплиці й офіційному освяченні храму прийняли участь рада викладачів різних інституцій, студенти, а також віце-канцлер вищого навчального закладу Мухаммед Ікбал Джафар.  Клірики Фейсалабадської єпархії запевняють громадськість, що християно-мусульманська співпраця – нагода зробити пакистанське суспільство якомога більш відкритішим, а зміст діалогу – більш продуктивнішим.

Архієпископ Равалпінді Джозеф Аршад під час дебютної проповіді на літургії освячення храму висловив щирі слова вдячності адміністрації вишу, який допоміг подбати про духовні потреби християн, зважаючи на існуючі молитовні кімнати для мусульманської більшості.  Не менш ажіотажним в промові церковного ієрарха стала апеляція поглядами національного лідера історії Пактистану Мухаммеда Алі Джина, який у 1947 році гарантував усім громадянам країни відвідувати храми за бажанням і сповідувати будь-яку релігійну систему.

Маючи нагоду звернутись з промовою до громадськості, віце-канцлер університету Мухаммед Джафар під час проведення церемонії освячення каплиці підтвердив, що призначенням церковної споруди стане вияв ознаки турботи та піклування про духовні запити та потреби релігійних меншин, що гарантується Конституцією держави.

«Ми віримо в міжрелігійну гармонію: будівництво каплиці є конкретним прикладом братерства між християнами і мусульманами. Сподіваємося, що й інші інститути наслідуватимуть цей приклад, щоб гарантувати права релігійних меншин, підтверджені Конституцією», – зауважив у своїй надихаючій промові  віце-канцлер навчального закладу.

Нагадаємо, що до нині в цивільних навчальних закладах освіти єдиною віросповідною каплицею, що здатна функціонувати в державі могла бути лише мусульманська мечеть; християнські каплиці споруджувались лише при освітніх закладах, що лобіювали відповідні конфесійні інтереси.

 

Поділитися з друзями
портал Wake Up Media
Додати коментар

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.