Хрестові походи : причина та історія

На Раді  у місті Клермон в 1095 році папа Урбан II закликав християн в Європі у відповідь на терміновий запит про допомогу християнам  Візантії. Мусульмани погрожували завоювати іншу частину Римської імперії Аллаху.

Більшість країн Близького Сходу, в тому числі на Святій Землі, де жив Христос, вже були завойовані. Так почалася ера хрестових походів. Щоб зберегти християнство, хрестоносці залишили свої сім’ї і робочі місця, щоб взятися за святу справу. Шість хрестових походів відбулося між 1095 і 1270 роками, але дух хрестових походів тривав протягом століть, поки іслам не перестав бути загрозою для Європи.

Концепція захисту християнства і місця народження Христа в результаті військових дій важко собі уявити без вивчення Біблії, але, мабуть, дещо простіше після подій 11 вересня 2001 року. Тому, коли християни сьогодні думають про хрестові походи, можливо це супроводжується каяттям і соромом. Церковні лідери, в тому числі папа Римський , останнім часом стали частіше вибачаються перед мусульманами за події  навколо хрестових походів. У свідомості багатьох, хрестові походи були фіаско, тому що не вдалося цілим відновити Єрусалим.

Чи праві книги по історії, описуючи хрестові походи як вторгнення на мусульманські території і мародерство європейців, основний мотив яких був, грабувати нові землі? Те, що часто виключено з тексту, що більшість з Ісламської імперії були християнами і були у військовому завоюванні послідовниками пророка Мухаммеда в сьомому і восьмому століттях.

Подією, яка викликала початковий хрестовий похід в 1095 році, було знищення Гробу Господнього халіфом аль-Хакімом. Насправді, багато християн того часу вважали що аль-Хакім був Антихристом. Історик Пол Джонсон писав у своїй книзі, що теракти 11 вересня 2001 р можна розглядати як розширення багатовікової боротьби між ісламським Сходом і християнським Заходом.

Хрестові походи, далеко не обурливий прототип західного імперіалізму, як вчили в більшості наших шкіл, це був простий епізодом в боротьбі, яка тривала 1400 років, і був одним з небагатьох випадків, коли християни взялися за наступ щоб повернути окуповані території Святої Землі.

Мотивацією для хрестового походу в 1095 був запит допомоги з боку візантійського імператора Олексія I. Велика частина Візантійської імперії була завойована турками-сельджуками, і Константинополь, найбільш важливий християнським містом в світі, опинився під загрозою.

Арно САК

Поділитися з друзями
портал Wake Up Media
Додати коментар

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.