У «ЛНР» офіційно заборонили діяльність Свідків Єгови

На території східної частини України, у  квазідержавному утворенні «Луганська народна республіка» офіційно заборонили діяльність «релігійних груп та сект».

Посилаючись на сепаратистський інформаційний ресурс «Новороссия», відповідно до «чинного» законодавства ЛНР, зокрема закону «Про свободу совісті та віросповідання», усі релігійні об’єднання для своєї діяльності зобов’язані проходити спеціальну експертизу та реєстрацію. Нереєстровані спільноти релігійного спрямування – залишатимуться у підпіллі.

Як повідомляють сепаратистські ЗМІ, нині на території ЛНР зареєстровано близько 350 релігійних громад. Начальник відділу у справах релігійних організацій і духовності міністерства, культури і молоді терористичної ЛНР Андрій Ліцоєв спільно з протоієреєм Олексієм Слюсаренком, активно аналізували доповідь останнього в Москві присвячену «сектам» та «культам» в ЛНР. Раніше Слюсаренко в до окупаційний період займав посаду старшого викладача кафедри світової філософії і теології Луганського держуніверситету ім. В. Даля.

На його думку, «деякі секти приходять у себе…їм ще далеко до тієї активності, що була до війни». Однак, відступати на законодавчому і богословському поприщі не варто. Вирішено вести остаточну боротьбу з сектами. До того ж, як стверджують в «Новоросії», число тоталітарних сект поповнили і релігійна громада Свідків Єгови, яка нещодавно отримала табу від російської феміди. Список поповнила американська компанія «Amway», гештальт-терапія та тренінги психологічного зросту. Нагадаємо, що раніше Свідків Єгови в «ЛНР» обвинувачували у співпраці з СБУ та «неонацистськими організаціями». За інформацією «strana.ua», у Алчевську, Луганську заарештовано усю нерухомість Свідків.

У повідомленні офіційного сайту «jw.org» на території окупованих Луганської і Донецької областей, послідовники організації Свідків Єгови неодноразово підлягали цькуванню та фізичному насиллю.

Наразі, як стверджує російське видання «ria.ru», посилаючись на слова Дмитра Сидорова, виконуючого обов’язків терористичного ЛРН оминути сектантські ланцюги тоталітаризму змогли лише 126 релігійних спільнот.

Поділитися з друзями
портал Wake Up Media
Додати коментар

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.