Лист Мартіна Лютера, що критикує євреїв, виставлено на аукціон

Лист, написаний майже 500 років тому Мартіном Лютером, в якому він називає  євреїв «втіленням диявола»  виставлений на аукціон  у Бостоні . Очікується, що за односторінковий лист  з обох сторін буде виручино щонайменше  300 000 доларів США . Аукціон пройде Бостоні у  середу (11 липня 2018 року ).

Лист був написаний Марітом Лютером близько 1543 року пастору церки Св. Миколая в Берліні Георгу Буххольцеру  у відповідь на його прохання , в якому він просив інтерпретувати Лютера деякі біблійні вірші, в яких колишній друг Лютера Йоханн Агрікола виправдав своє позитивне ставлення до євреїв.

У своїй відповіді Мартін Лютер розповідає Георгу Буххольцеру, що він добре зробив, що написав проповідь проти євреїв і повинен продовжувати це робити, ігноруючи Агрікола, якого Лютер звинуватив в тому, що він був звичайним брехуном. «Бо ці юдеї не євреї, а втілені дияволи, які проклинають нашого Господа», – писав Лютер, згідно переказу «Бостонського аукціону».

На думку дослідників біографії Мартіна Лютера  негативне ставлення до євреїв вбачалося   в тому, що євреї не звернулися до його версії християнства. Варто також відмітити, що Мартін Лютер засуджував  середньовічні християнські звинувачення в тому, що євреї були відповідальні за смерть Ісуса Христа.

Поділитися з друзями
портал Wake Up Media
Додати коментар

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.