Фільм «Мовчання» (Silence) 2016

Американський драматичний фільм «Мовчання» режисера Мартіна Скорзесе знятий за мотивами роману  «Мовчання» японського письменника Сюсако Ендо.

У фільмі зіграли відомі голлівудські актори: Ендрю Гарфілд, який відомий своїми ролями у фільмах «Нова Людина-Павук» і «З міркувань совісті» (в останньому зіграв головну роль отця Себастіана Родрігеса); Адам Драйвер, що знаний своєю роллю у «Зоряних війнах. Пробудження сили»», а також роллю отця Франциско Гарппе у цьому фільмі , а також відомий усім Ліам Нісон, який грав у «Царстві Небесному», «Викрадена» та інших. У фільмі Мартіна Скорзесе зіграв роль отця Кріштована Феррейру.

Сюжет

Японія ХVII століття. До неї припливають перші єзуїтські місіонери і навертають величезну кількість японців у християнську релігію. Зрозуміло, що це не сподобалися синтоїському та буддійському духовенству; та і Сьогунам, які боялися, що християнська релігія разом з португальцями й іспанцями заберуть у них владу. Тому японська знать та духовенство розпочали війну проти єзуїтів та усіх навернених християн.

Фільм розпочинається з того, що значну кількість священиків змушують відступити від релігії, погрожуючи вбивством. Але абсолютна більшість духовенства відмовляється від того, щоб наступити на ікону Ісуса Христа –  і їх вбивають у муках. Серед тих священиків був і отець Кріштован Феррейра. У фільмі не зрозуміло, відмовився він від віри чи ні, це стає відомо в кінці.

Тим часом учні отця Кріштована Феррейри, отець Себастіан Родрігес і отець Франциско Гарппе, хочуть знайти свого учителя і дізнатися, чи справді він відмовився від віри. Японські християни відразу їх перехоплюють і селять у невелику хатинку, переховуючи від японських інквізиторів, адже поява місіонерів означає муку та смерть їм й усім тим, хто їх переховував. Японські християни щасливі, що прибули священики,тоді чимало людей приймають християнство.

Трейлер фільму “Мовчання”

Про священиків дізнаються інші християни острова і приходять на служби і на сповідь. Але і про це дізнаються люди інквізитора.

Фільм надзвичайно цікавий та драматичний. Постійно тримається інтрига. У фільмі Мовчання можна простежити паралель з ранніми християнськими мучениками і з традицією та релігійним світоглядом і баченням японцями віри, Бога та їхню інтерпретацію християнства…

Ігор Дмитрук

Поділитися з друзями
портал Wake Up Media
Додати коментар

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.