Фільм «Маска» (The Mask) 1994

Фільм «Маска» (The Mask) – це комедія від американського режисера Чака Рассела про шаленого супергероя. Кіно зняте по мотивах  коміксів видавництва Dark Horse Comics. Вийшло воно на великі екрани в 1994 році. Тут відбулося відкриття неповторного комедіанта і актора Джима Керрі.

Не враховуючи коміксовий сюжет, ми спостерігаємо за пригодами надприродної, всемогутньої, ексцентричної істоти. Сценарій написаний Майклом Фаллоном, Майком Вербом, Марком Верйденом. В цій кінострічці вперше зіграла голлівудська актриса Камерон Діаз.

Сюжет стрічки розповідає про невдаху Стенлі Ібкісса, який долає невпевненість і перетворюється від відважну людину. «Масці» є багато гарячих пісень, стереотипний головний злодій, красуня в біді, яку треба рятувати. Сюжет цієї комедії абсолютно другорядний. Режисер вдало поєднує мультиплікаційні кадри, спецефекти, комедійну гру акторів.

Джим Керрі в своїй звичній манері багато кривляється, жартує, веде смішні діалоги. «Маска» вміло використовує жартівливі сценки з популярних мультфільмів. Гумор нам демонструють різний. Тут є туалетні геги, сарказм, добрий сміх, висміювання кінематографічних кліше.

Фільм наповнений оптимізмом, шаленістю, нестримністю. Комедія «Маска» містить танцювальні, пісенні сцени. В фільмі є елементи драми, любовна історія, але вони не суттєві. Навіть на пропоную мораль під час завершення кінострічки. Режисер Чак Рассел, Джим Керрі, сценаристи, майстри по спецефектах створили незабутню комедію.

«Маска» сподобається людям, які не є шанувальниками коміксів на великому екрані. Головне не сприймати кіно серйозно. Гумор в різних проявах проявляється в кожному кадрі цієї пародії. Ви будете сміятися, якщо не очікуватимете реалістичності, розкриття складних проблем, особливого смислу.

Поділитися з друзями
портал Wake Up Media
Додати коментар

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.