Фільм «Birdman»

Ти тільки подивися на цих людей, їхні очі блистять, вони люблять кров, екшн, а не розмовну, філософську, депресивну фігню (Birdman)

«Birdman» не екранізація коміксів, як багато можуть подумати. Оригінальний сценарій Алехандро Гонсалес Іньяріту продовжує традиції магічного реалізму таких геніальних латиноамериканських письменників: Габріель Маркес, Хорхе Луїс Борхес, Хуліо Кортасар. Перш за все поставити рімейк через двадцять років по цьому фільму – нереально, надто він незвичний.

Чудова гра акторів: Едварт Нортон, як завжди заслуговує вищих похвал. Майкл Кітон (перший бетмен в кіно) показує неперевершеного персонажа і разом з тим головного героя. Молода Емма Стоун прекрасно перевтілюється в свою героїню, Наомі Уотс також грає добре, навіть бородач комік Зак Галіфіанакіс (актор з фільма «Похмілля в Вегасі», де є тайсон і білий тигр) вміє непогано грати.

Фрази з діалогів важко забути. Сюжет переказати непросто. Кіно розповідає про зовнішнє життя і внутрішній світ актора Рігана Томаса, якого роль супергероя Бердмена зробила відомиим. Популярність залишилась в минулому. Прагнучи знову заявити про себе, він ставить театральну п’єсу, вона один в один нагадує його життя. Ріган ризикує всією свою репутацією заради постановки. Актор переосмислює своє існування і стосунки з жінкою, другом, дочкою, колегами.

Особлива похвала оператору Еммануелю Любецкі. Відчуваєш свою присутність в фільмі без 3D, здається ніби камера знімає глядача. Монтаж зроблений досконало, ніде не видно розривів. Ми почуємо, звук барабанів, схожий на биття серця, він плавно вводить в транс. Класична музика – викликає відчуття польоту. В «Бердмені» є гостра сатира на сучасну цивілізацію. Фільм Алехандро Іньяріту можна сміливо називати шедевром. Всім, хто створював це кіно оплески і велике дякую. Мистецтво вічне, шоубізнес тільки на певний час.

Поділитися з друзями
портал Wake Up Media
Додати коментар

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.